Blog

Share "TVOJA PRAVLJIČNA POROKA (niso le sanje)" on Facebook
9/12/2016

TVOJA PRAVLJIČNA POROKA (niso le sanje)

Božično-novoletni prazniki so pred vrati. Verjetno ste vsi tisti, ki se pripravljate na svoj veliki »DA«, med vsem božičnim okrasjem z mislimi že v spomladanski sezoni, pri načrtovanju poroke in njene dekoracije. Tudi ostali med okraševanjem smrečic in našega doma razmišljamo o takšnih in drugačnih idejah za dekoracije, ki jih je videl na spletu.Kaj jih naredi tako čarobne in posebne?

In – zakaj jih ne bi uresničili?

 

Poroka :: velik dan

Ali bo vaša poroka ogromno slavje ali pa gre le za obred in praznovanje v ožjem krogu prijateljev in/ali družine – v vsakem primeru je to poseben dan, ki terja mnogo priprav, razmisleka, načrtovanja in je navsezadnje tudi velik finančni zalogaj. In prav je, da vam ta dan ostane zapisan v spominu kot eden najlepših v vašem življenju.

Pri samem načrtovanju sanjske poroke, kakršna koli pač je po vašem okusu, pa se pogosto pojavi problem pomanjkanja časa ali izkušenj. Tako niti ne poznamo celoten širok nabor možnosti, ki jih imamo na voljo, ko načrtujemo svojo poroko. Prav tako smo največkrat omejeni z določenim proračunom. Na spletu najdemo ogromno idej in čudovitih poročnih fotografij, ki pa se nam zdijo pregrešno drage ali popolnoma nedosegljive še preden sploh raziščemo to možnost.

Poroka na lastno režijo seveda terja več prirav, lastnega angažmaja in kalkulacij. Sprejeti moramo nešteto kompromisov in odločitev, pa vendar je takšna poroka na koncu veliko bolj unikatno in nepozabno doživetje in definitivno ustvari povsem svojstveno atmosfero.

Poleg zgodnejšega načrtovanja, ki zajema raziskavo opcij in ponudnikov, kalkulacijo in pošiljanje povpraševanj na različne konce, si lahko ustvarjanje sanjske poroke olajšamo še z dvema ključnima točkama.

 

Naredi si sam

Prva možnost, ki jo imamo vedno in ki je najcenejša od vseh, je zagotovo vidik »naredi si sam«. Seveda moramo razmisliti, kaj je tisto, kar res lahko naredimo sami in s tem prihranimo denar, hkrati pa ne zapravimo preveč časa, saj tudi na ta način ne moremo rešiti vsega. Mnogo pa. In kaj je lepšega kot poročne ustvarjalne urice v krogu svojih prijateljic? Kaj ustvarja bolj pristno vzdušje na poroki kot izdelki izpod lastnih prstov? Kaj nam ustvari bolj nepozaben poročni čas kot pa intenzivne, ustvarjalne in prijetne priprave?

Ne pozabimo, da se moramo s tem vidikom načrtovanja in predvsem realizacije lotiti veliko prej, da ne prihaja do hitenja in živčnosti pred samim dogodkom.

 

Najem

Druga možnost, ki čudovito sovpada s prvo, pa je vidik najema. Kar ne morem narediti sam, si sposodim. Najem pa ni mišljen zgolj kot najem gostilne ali šotora, kot je to po tradiciji razumljeno pri nas. Gre za veliko širši spekter elementov, ki vašo poroko res sestavijo v nepozabno zgodbo. Gre za stole, ki poudarijo čudovit ambient in stil poroke. Gre za namizno dekoracijo, ki čudovito dopolnjuje vaše idelke. Gre za vse tisto, kar naredi vašo poroko »takšno, kot na slikah«, kot pogosto rečemo.

Vidik najema vam omogoča ustvarjanje sanjske poroke, za katero pa vam ni treba kupiti vseh željenih elementov, ki dopolnjujejo vašo poročno zgodbo, temveč jih preprosto najamete za veliko nižjo ceno, kot je cena nakupa, kar bistveno olajša realizacijo vaše pravljične poroke.

 

Rdeča nit

Pri vsem tem pa je treba paziti na tisto ključno, kar naredi vse čudovite poroke s spletna tako pravljične in celovite – to je rdeča nit.

Če se odločite za stil poroke, ki bo vse elemente povezoval v celoto, to nikakor ne pomeni nujno višje cene. Največkrat gre le za upoštevanje določenih načel pri  načrtovanju in izbiranju, torej da pri vsaki odločitvi sledimo ideji, ki jo imamo.

Tisti element, rdeča nit, ki vajino poroko poveže v celoto je namreč lahko zelo preprost:

Barvna shema ::

Kako preprosto in hkrati učinkovito je, če se držimo neke konstantne barvne sheme! Seveda to ne pomeni, da moramo izbrati kričečo ali opazno barvo, ki se bo pojavljala na vseh elementih, zato da bodo svatje opazili naš namen. Nikakor. Izberemo lahko tudi (ali še raje) modne pastelne ali kakršne koli umirjene, romantične tone, ki podzavestno ustvarjajo vtis poenotene podobe in hkrati dajejo celotnemu dogodku tisto primerno eleganco. Barvna paleta se pojavlja tako na tiskovinah (od vabil do menijev na mizi), pogrinjkih, cvetju, poročnih oblačilih, …

porocna_barvna_paleta_kredenca

Motiv ::

Kaj je bolj osebnega, kot izbrati si motiv, ki vaju povezuje? Ali pa ki vama je preprosto všeč in dopolnjuje vajino zgodbo? Tudi v tem primeru je odveč skrb, da mora motiv bistveno izstopati, da je opažen. Brez skrbi, če je pravilno umeščen, je lahko zelo subtilen, in postane simbol vajine poroke, kjer pa sta v ospredju še vedno vidva, kot ženin in nevesta. Lahko je to pikčast vzorec, ki je obema tako všeč. Lahko so to sončnice, ki ti jih je prinesel na prvi zmenek. Pustite domišljiji svojo pot in vajina poroka bo veliko bolj unikatna in nepozabna.

motiv_pike_kredenca

Stil ::

Lahko se odločite za stil v celoti, ki lahko različne motive in elemente vajine poroke združi v celoto. Upoštevamo lahko vse, od ambienta, vozila, v katerem se vozita mladoporočenca, stolov na poroki, namizne dekoracije, poročne torte, sedežnega reda, tiskovin… Vse to ne pomeni nujno višje cene, temveč le, da ste na to pozorni in izbirate in se odločate za tiste stvari, ki sovpadajo s to idejo. Vintge romantičen stil poroke je lahko zelo širok pojem, ki ga z lahkoto uresničimo, če smo dosledni. Prav tako vedno bolj aktualen retro videz, ali rustic poroka na domačem seniku.

romanitcna_poroka_kredenca

Možnosti je neskončno in pravljične poroke ne obstajajo le na fotografijah!

 

Napovednik :: paketi namizne dekoracije

Ker se v Kredenci želimo držati zgornjih načel in jih s svojim delom in ponudbo podkrepiti, da bo vaša poroka postala pravljica, o kateri ste sanjali, vam pripravljamo pakete namizne dekoracije.

Za vsak žep in vsak stil se bo našel nabor naših elementov, ki bodo na izposojo, da podkrepijo in dopolnijo vašo zgodbo.

Ste pripravljeni?!