Blog

Share "Poročno slavje na skednju ali pod kozolcem" on Facebook
13/6/2016

Poročno slavje na skednju ali pod kozolcem

Skedenj ali kozolec je lahko idealen prostor za podeželsko poročno slavje. Nevesta in ženin imata tako možnost, da je njuno slavje zelo osebno in se odvija na unikatni lokaciji. V Sloveniji je velika verjetnost, da ste v sorodu ali poznate koga, ki ima to dediščino slovenske arhitekture, če pa imate tak prostor doma, bo dogodek še toliko bolj oseben.

Tak objekt lahko uredite v čudovit prostor za vaše praznovanje tako, da se bo ujemal s temo vaše poroke in vašim osebnim stilom. Te zgradbe običajno ponujajo lesene tramove in stebre ali stebre in zidove iz opeke, ki jih lahko dopolnite s cvetjem ali tkanino, z ostrešja pa obesite luči ali lestence. Vsi ti detajli bodo naredili vtis kot si ga želite, fina tkanina, lestenci in na primer vrtnice bodo dali prostoru glamurozen izgled, ali pa napolnite vaze s travniškim cvetjem in s tramov obesite staromodne žarnice ali lanterne za bolj sproščeno vzdušje.

Veliko vlogo pri celotnem izgledu igra pohištvo. Lahko se odločite za uniformiran, bolj formalen izgled in izberete pohištvo enakega dizajna. Za kontrast lahko med grobimi stebri in tramovi postavite fine antik stole in mize ali pa ustvarite bolj sproščeno vzdušje in svoje goste posedete na stole različnih oblik in slogov.

Možnosti dekoracije v takem objektu so neomejene, pomembno pa je, da bo končen izgled odraz vašega osebnega okusa, le tako boste ambient resnično uživali in bo zato tudi unikaten in neponovljiv.

V Kredenci smo ustvarili primer ureditve prostora za slavje na skednju. Hvala fotografu Petru Škrlepu.