Blog

Share "Madrid za retro navdušence" on Facebook
25/3/2014

Madrid za retro navdušence

Med zame najzanimivejšimi centri za nakupovanje je Madrid. Mesto ima dolgoletno tradicijo najrazličnejših tržnic, ki so skozi čas specializirale svojo ponudbo. Lokalni prebivalci in turisti lahko uživajo med ponudbo od tradicionalne hrane in oblačil do zbirateljskih zbirk, kot so ure, kovanci in knjige.

Čeprav sem se stežka ubranila kulinarični ponudbi v Madridu, sem se tokrat odpravila v špansko prestolnico z namenom, da obiščem boljšje tržnice in trgovine z vintage predmeti.

Tako rekoč obvezen obisk vsakega prebivalca in obiskovalca Madrida je obisk verjetno najbolj znane tržnice v Madridu, El Rastro. Tradicionalno vsako nedeljo in ob praznikih se vzdolž Plaza de Cascorro in Ribera de Curtidores zberejo prodajalci vseh mogočih predmetov, knjig, spominkov, posode, nakita, pohištva, oblačil, starin, umetnin, tkanin…

Vzdolž Ribera de Curtidores

Vzdolž te ulice lahko najdemo tudi še posebej zanimive trgovine z antik, vintage in retro predmeti. Kljub temu, da so nekateri kosi lahko precej dragi, pa vas ogled teh trgovin ne bo stal centa. Prava paša za oči za ljubitelje retro stila! Če nameravate obiskati to znamenitost Madrida, si namenite najmanj dve do tri ure – v tem času si boste komaj ustvarili le dober vtis in ne bo vam dolgčas, če se tja odpravite večkrat. Vsako nedeljo in ob praznikih, od 9.00 do 15.00.

Vzdolž Ribera de CurtidoresVzdolž Ribera de Curtidores

Druga lokacija, na katero sem se namenila je tržnica na Avenida de Felipe II vendar nisem imela sreče, saj sem na tej lokaciji našla le nekaj stojnic z izdelki obrti, nakita in oblačil. Morda boste imeli vi več sreče, od ponedeljka do sobote, od 10.00 do 21.30.

Poleg boljšjih trgov in trgovin se v Madridu vsako leto zvrsti tudi več občasnih dogodkov z retro in vintage vsebino. Eden takih je Feria Temptations & Vintage Things, sejem posvečen vintage modi in oblikovanju. Tu obiskovalci lahko uživajo v izbiranju med retro oblačili in modnimi dodatki modnih hiš iz 70-ih 80-ih in 90-ih, pa tudi kosi porcelana in pohištva ter sodobnimi kreacijami mladih oblikovalcev. Zielo Shopping Pozuelo.

Feria Temptations & Vintage ThingsFeria Temptations & Vintage ThingsFeria Temptations & Vintage Things

Ena mojih najljubših tovrstnih trgovin in zanimiva poslovna ideja pa je Tu Trato, skladišče z rabljenimi starinskimi predmeti v središču Madrida (Calle Oviedo), kjer lahko zastavite ali daste v najem svoje pohištvo in dekorativne predmete, predvsem pa kupite ali si izposodite kvalitetne predmete po zmerni ceni. Predstavljajte si, da potrebujete veliko mizo in število stolov za praznovanje vašega rojstnega dne. Tu si je mogoče izposoditi pohištvo za krajši čas in ga preprosto vrniti, ko ga ne potrebujete več.

To je samo delček tovrstne ponudbe Madrida. V prihodnosti se bodo zvrstili še dogodki, kot so I Love Retro, Almoneda, Feria Antique & Decó, o katerih bom prav gotovo še pisala.

Tu Trato